Βιογραφικό

Η Σαλέπη Στέλλα γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Νέα Βρασνά. Είναι απόφοιτη του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης της Σχολής Κοινωνικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης καθώς πραγματοποίησε το μεταπτυχιακό της MBA Οικονομικών στο Frederick University of Cyprus. Εκτός αυτού έχει φοιτήσει και παρακολουθήσει σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο University of London και στο University of Geneva.

Από τον Σεπτέμβριο του 2017 ασκεί τα καθήκοντα της Συντονίστριας/Ειδικής Γραμματέα στην Αντιπροσωπεία του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων στην Θεσσαλονίκη, είναι δόκιμο μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου για τον ΟΗΕ και ασχολείται επισταμένως ερευνητικά στο Κέντρο Αστικής Μεταρρύθμισης. Είναι μέλος του EUROPE DIRECT της Κομοτηνής, καθώς και των JEF Κομοτηνής.

Έχει πραγματοποιήσει την πρακτική της άσκηση στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, καθώς και στον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης & Παιδείας Δήμου Βόλβης.

Έχει συμμετάσχει σε σειρά συνεδρίων, ημερίδων και επιμορφωτικών προγραμμάτων, ενώ κατά την διάρκεια των σπουδών της έχει συμμετάσχει σε προσομοιωτικά προγράμματα τοπικής αυτοδιοίκησης και με το Erasmus έχει σπουδάσει σε Πανεπιστήμιο της Σλοβακίας. Έχει συμμετάσχει στην διοργάνωση σειράς επιστημονικών εκδηλώσεων, αλλά και μέλος οργανωτικής επιτροπής συνεδρίων.

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2019 αναδείχθηκε Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Βόλβης και αντιπρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας του Δήμου Βόλβης.

Το 2020 αναδείχθηκε σε Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δήμου Βόλβης καθώς και Young Elected Politician to Brussels έως το 2023.

Το 2021 αναδείχθηκε σε Vice President of European Local Leaders και Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πολιτικής Προστασίας και Ψηφιακής Διακυβέρνηση δήμου Βόλβης.

Γνωρίζει αγγλικά και γερμανικά.

Πληροφορίες

Αναπαραγωγή Βίντεο
Στέλλα Σαλέπη
  • Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δήμου Βόλβης
  • Αντιπρόεδρος Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης & Παιδείας Δήμου Βόλβης
  • Συντονίστρια στην Αντιπροσωπεία του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων Θεσσαλονίκης
  • Young Elected Politician to Brussels
  • Vice President of European Local Leaders
  • Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πολιτικής Προστασίας και Ψηφιακής Διακυβέρνηση δήμου Βόλβης από 01-09-2021 έως 31-08-2022