9η Ευρωπαϊκή Σύνοδος Κορυφής Περιφερειών και Πόλεων

3-4 Μαρτίου πετάμε για Μασσαλία, Marseille
Η σημαντικότερη εκπροσώπηση για την Ελλάδα και τον Δήμο Βόλβης είναι γεγονός!

Η Ευρωπαϊκή Σύνοδος Κορυφής των περιφερειών και των πόλεων είναι μια συγκέντρωση τοπικών εκπροσώπων που διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών για να συζητηθούν οι μελλοντικές προκλήσεις της ΕΕ. Η 9η Ευρωπαϊκή Σύνοδος Κορυφής Περιφερειών και Πόλεων, που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στη Μασσαλία (Γαλλία) στις 3-4 Μαρτίου 2022, στο πλαίσιο της επερχόμενης γαλλικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε.

Η Σύνοδος Κορυφής στοχεύει να εμπλακεί τοπικούς και περιφερειακούς πολιτικούς σε ολόκληρη την ΕΕ στη συζήτηση για το Μέλλον της Ευρώπης και να δείξει πώς οι περιφέρειες και οι πόλεις της Ευρώπης διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στην τοποθέτηση των πολιτών στην καρδιά της Ευρώπης.

Αυτή η εκδήλωση θα συγκεντρώσει συμμετέχοντες υψηλού επιπέδου και θα διευκολύνει τις πολιτικές ανταλλαγές σχετικά με τις μεγάλες κοινωνικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα πόλεις και περιφέρειες. Οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν γύρω από την ανθεκτικότητα και πώς να αγωνιστούμε για αυτήν, όσον αφορά την υγεία, την κλιματική αλλαγή και την ψηφιοποίηση.

Οι συμμετέχοντες θα εξερευνήσουν επίσης θέματα που συνδέονται με τη συνοχή και την ανάκαμψη. Οι τοπικοί και περιφερειακοί ηγέτες θα αναζητήσουν τα πιο αποτελεσματικά μοντέλα για την εφαρμογή τόσο της αστικής όσο και της αγροτικής ανάκαμψης και θα διερευνήσουν τις δυνατότητες συνεργασίας εντός και εκτός των αντίστοιχων συνόρων τους έως το 2050. Το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα εξεταστεί επίσης από την προοπτική της πολιτικής της διεύρυνσης και μιας ανανεωμένης ευρωμεσογειακής εταιρικής σχέσης.

Η Σύνοδος Κορυφής θα επιτρέψει περαιτέρω σε βάθος συζητήσεις για τη δημοκρατία, με ιδιαίτερη έμφαση στις γυναίκες στην τοπική πολιτική και στη συμμετοχή των νέων.

Η ΕτΠ θα παρουσιάσει τη συμβολή της στη Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης στη Σύνοδο Κορυφής στη Μασσαλία, μία εβδομάδα πριν από την τελευταία ολομέλεια της Διάσκεψης.

Στέλλα Σαλέπη

  • Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δήμου Βόλβης
  • Αντιπρόεδρος Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης & Παιδείας Δήμου Βόλβης
  • Συντονίστρια στην Αντιπροσωπεία του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων Θεσσαλονίκης
  • Young Elected Politician to Brussels
  • Vice President of European Local Leaders
  • Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πολιτικής Προστασίας και Ψηφιακής Διακυβέρνηση δήμου Βόλβης από 01-09-2021 έως 31-08-2022

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *